Het dorpsfeest in Appeltern verhuist naar de oever van de Maas. Op 7, 8 en 9 juli staat de feesttent in het weiland aan de Maasdijk tegenover de RK kerk. Van hieruit wordt een driedaags evenement georganiseerd met zowel feestelijke als sportieve onderdelen. De organisatie is als vanouds in handen van Stichting Kom naar de Kern.

Op vrijdag trapt de jongste jeugd af met een speurtocht en kinderdisco, gevolgd door festival Mater Mosa. Op zaterdag is er de 29e Appelternloop met aansluitend het ‘Stijve Kuitenbal’. Op zondag besluit het evenement met een gezinsfietstocht en een Pannatoernooi.

Een belangrijke reden voor de verhuizing is dat dit jaar Mater Mosa in het programma is opgenomen. Dit feest van de Maas wordt in de zomermaanden van elk oneven jaar gevierd vanaf de bron in Frankrijk tot aan de monding bij Rotterdam. Daarnaast biedt de nieuwe locatie ook andere voordelen. Het is een betere zichtlocatie voor passanten, er is meer ruimte voor meerdere activiteiten tegelijkertijd en de dorpskern hoeft niet drie dagen op slot. De organisatie hoopt dat de nieuwe locatie een extra impuls zal geven aan het evenement Kom naar de Kern in Appeltern!

Appeltern aan de Maas