Vulneratus nec victus, gewond maar niet verslagen!

Ik ben Dennis van der Stroom, sinds kort samenwonend met Mireille van den Berk in Horssen. Op 9 juli, mijn verjaardag, heb ik meegedaan aan de Appelternloop. Via deze weg vraag ik u om uw steun.

In 2008 werd ik als militair uitgezonden naar Camp Hadrian, Deh Rawod, in Afghanistan. Door alles wat ik daar heb meegemaakt en gezien, is bij mij in 2015 post traumatische stress stoornis (PTSS) gediagnosticeerd. Sporten helpt mij om mijn gedachten te verzetten en niet te vervallen in nachtmerries, slapeloze nachten, herbeleving en angsten voor drukke plekken.

PTSS kan ontstaan wanneer schokkende gebeurtenissen niet goed verwerkt kunnen worden. Vele veteranen hervinden niet hun eigen kracht en zitten thuis op de bank. Het kan ook uw buurman of buurvrouw treffen. Ik vraag via deze weg dan ook meer aandacht en respect voor veteranen, jong en oud, die zich ingezet hebben voor ieders veiligheid, ook al is men het met de inzet in het buitenland niet altijd eens.

Als marathonloper en ultramarathonloper heb ik een nieuwe uitdaging voor ogen, namelijk deelnemen op 20 augustus aan de Great Britain Ultra- run, 320 kilometer hardlopend af te leggen binnen 100 uur, van het Engelse Liverpool in het westen naar Hornsea in het oosten. Voor mij betekent deze deelname een tweede kans en een nieuwe start. Zwaar word het sowieso, maar ik wil anderen laten zien dat je ondanks je beperking tot meer in staat bent dan je denkt!

Door schuldenproblematiek door PTSS, is mijn deelname niet vanzelfsprekend. Deelname inclusief materiaal en verblijf kost zo’n 2000 euro. Ik ben al een eind op weg, maar kan alle hulp, steun en donaties nog heel goed gebruiken. Daarom ben ik een crowdfundingsactie begonnen om geld in te zamelen voor deelname en tevens voor twee organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor het lot van getraumatiseerde veteranen, namelijk Wounded Warriors Nederland en Hulphond Nederland. Het kleinste bedrag is welkom!

Bezoek mijn website voor donatie of stort je bijdrage op bankrekeningnummer NL98RABO0306861186 t.n.v. D. van der Stroom ovv Great Britain Ultra. Alvast enorm bedankt!

naamloos